ARHIVA DOGAĐAJA

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA WorldSkills Croatia 2023.

Svibanj 2023.

Učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda prvaci države

Učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda po prvi puta su sudjelovali na državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023. Nakon završenog natjecanja učenici se mogu pohvaliti izvrsnim rezultatima, uspješnom promocijom škole i njihovog zanimanja. Zlatna medalja osvojena je u disciplini Pomoćni cvjećar, a odlično 4. mjesto osvojila je učenica 1. razreda u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2023. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Zagrebačkom velesajmu. Ovo natjecanje predstavlja najveći događaj u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu Europe.  U 46 različitih disciplina natjecalo se preko 400 najboljih učenika strukovnih škola. Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda natjecali su se u dvije discipline, Pomoćni cvjećar i Pomoćni kuhar i slastičar.

U disciplini Pomoćni cvjećar natjecalo se 5 škola koje se bave obrazovanjem učenika s teškoćama u razvoju. Učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, Viktorija Drač i Ilija Čabraja, imali su zadatak napraviti mješoviti nasad u ukrasnoj posudi za vanjski prostor i proljetni stolni aranžman. Učenici su uspješno svladali postavljene zadatke te su postali državni prvaci u svojoj disciplini. Mentor učenicima bio je Krunoslav Vragović.

Učenica 1. razreda, Sara Marković, pod mentorstvom Helene Begić, predstavljala je školu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar. Zadatak natjecanja bio je pripremiti i poslužiti jednostavni meni za maturalnu večeru. U tri dana Sara je pripremila krem juhu od cvjetače, piletinu u umaku od sira sa širokim rezancima od špinata i mousse od bijele čokolade i šumskog voća. Zasluženo je osvojila četvrto mjesto što je izvrstan plasman, obzirom da na natjecanju u pravilu sudjeluju učenici završnih razreda.

 

PRVENSTVO HRVATSKE U ODBOJCI

27.9.2022.

"BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI COVID" PROJEKT SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA DEMOGRAFIJU I MLADE

27.1.2021.

UPUTE ZA SPREČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19

Svibanj 2020.

Poštovane, Poštovani
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf
https://skolazazivot.hr/

DAN OTVORENIH VRATA COO ZAJEZDA

21.2.2020.

U Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda povodom Dana otvorenih vrata, 21 . veljače 2020.g održana su stručna predavanja s temama „Razvojni poremećaji i teškoće učenja“ Andreje Pavlovih, prof. rehabilitatorte „Vještine važne za polazak u školu- kada i kako ih poticati?” Dore Međeral, mag. logoped. Predavanjima su prisustvovali djelatnici osnovnih škola, dječjih vrtića, Centara za socijalnu skrb, te Zavoda za javno zdravstvo Krapinski-zagorskežupanije ispostava Zlatar. Nakon predavanja slijedila je diskusija koja je bila usmjerena na problematiku u radu s djecom predškolskih, školskih te zdravstvenih ustanova u cilju poboljšanja kvalitete obrazovanja.
Predavanjima je prethodilo predstavljanje rada učenika uključenih u sve procese odgoja i obrazovanja Ustanove.
Cilj ovogodišnjeg održavanja Dana otvorenih vrata bio je okupljanje stručnjaka različitih profila koji su uključeni u rad s djecom, detekcija teškoća u radu te predlaganje mogućih rješenja koja bi dovela do kvalitetnijeg djelovanja.

DSL U LOGOPEDSKOM KABINETU!

Rujan, 2019.

Logopedski kabinet Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda sada je opremljen i Digitalnim logopedskim setom (DLS) koji je trenutno najsuvremeniji uređaj s najširom primjenom u logopedskim terapijama.
DLS služi u terapiji artikulacijskih teškoća, fonoloških poremećaja, oštećenja sluha, poremećaja slušnog procesiranja, ADHD-a, ADD-a, mucanja, brzopletosti, disleksije, dizartrije, disfonije, nazalnosti, tinitusa te drugih teškoća i poremećaja.
Uređaj je lako prenosiv te je pogodan za rad na jednom mjestu i različitim lokacijama. Po svojim karakteristikama ovaj hrvatski proizvod je jedinstven na tržištu. DLS je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKOG ZADRUGARSTVA

01.06.2018.

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda 01 . lipnja 2018. godine nastupili su na Županijskoj smotri učeničkog zadrugarstva Krapinsko-zagorske županije.
Pod vodstvom mentorice Branke Hruškar naši su učenici između 20 škola (16 osnovnih, 2 srednje škole, te 2 centra za odgoj i obrazovanje) osvojili 1. mjesto i time se plasirali na državnu smotru koja će se održati ove jeseni u Vinkovcima.
Ponosni smo na naše učenike i njihove mentore te im želimo puno uspjeha u budućem radu.
Čestitke svima! 🙂

INTERNATIONAL WOMEN'S CLUB ZAGREB

30.05.2018.

30. svibnja 2018. godine Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda ugostio je predstavnice Međunarodnog kluba žena Zagreb (International women’s club Zagreb) koje su nam, prikupljajući donacije na božićnom sajmu pod njihovom organizacijom, omogućile financiranje i opremanje kabineta za senzornu integraciju, te time uvelike unaprijedile kvalitetu rada s korisnicima Centra.
Od srca im zahvaljujemo te se veselimo budućim posjetama te svakom novom druženju!

MATURALNO PUTOVANJE

16.05.2018.

Od 16.-21. Svibnja učenici 3. razreda srednje škole otputovali su u Bol na otoku Braču na svoje maturalno putovanje.

Scroll to Top